Mikrojehličkování - Novinka!

15.07.2012 10:13

 

Co je Mikrojehličkování?

Nová generace micro needling. Je jemnější a jednodušší a dá se použít i v "hůře" přístupných konturách obličeje (kořen nosu, chřípí, oční okolí). Dříve používané dermarolery zraňovaly epidermis.  Elektrický přístroj, který s pomocí mikrojehliček velmi rychle a s minimální traumatizací epidermis využívá kolagen indukční terapii.

Co je kolagen indukční terapie?

Kolagen indukční terapie, je často označována jako "micro needling". Drobné mikrojehličky, které pronikají kolmo do kůže. Toto ošetření poskytuje srovnatelné výsledky s lékařským hlubokým chemickým peelingem, laserovým ošetřením nebo obroušením pokožky. Při ošetření pomocí mikrojehličkování však nedochází k závažnému poškození epidermis. A na rozdíl od zmiňovaných, je možné ho použít na všechny typy pokožky. Větší část zdravé pleti a cév jsou ponechány beze změny. Tělu vlastní podpora hojení a tvroba vlastního kolagenu vede k lepším a trvalejším výsledkům. Vzhledem k tomu že kolagen indukční terapie nemá vliv na celou vrstvu epidermis, může být toto ošetření provedeno tak často, jak je třeba.

Jak se Mikrojehličkování provádí?

Po lokální aplikaci znecitlivujícího krému se pomocí elektrického přístorje s vysokou rotací pomocí mikrojehliček provádí ošetření podle typu pokožky a problému, který se řeší (vrásky, jizvy po akné, pigmentace, atd…).Tato efektivní technologie vytváří menší dočasné kožní trauma tím, že ve strategických oblastech kůže nadělá tisíce mikro vpichů. Tělo stimuluje tvorbu vlastního kolagenu a elastinu, díky zvýšení fibroblastů. Konečným výsledkem je, že vaše pleť se sama vyplní zevnitř, takže je hladší a vypadá mladě.

Výhody mikrojehličkování?

Na rozdíl od jiných dražších způsobů léčby, jako jsou ablativní lasery (resurfacing) nebo obroušení pokožky (dermabraze), mikrojehličkování neodstraňuje zdravou pokožku, což umožňuje její mnohem rychlejší hojení. Sluneční citlivost, hyper-pigmentace, ztráta pigmentu a ani ztenčená pokožka nejsou problém pro provedení mikrojehličkování. Během procesu hojení, které trvá několik dní, je povinností čistota a správná péče. Na rozdíl od ostatních více traumatizujících ošetření je také možné úspěšné ošetřování i na tak citlivých oblastech, jako jsou dolní víčka, krk a hřbet rukou.

—————

Zpět